EP HZ HB

Ulaganjem u distributivnu mrežu smanjiti gubitke i osigurati kvalitetniju, kontinuiranu isporuku električne energije za svakoga kupca

24.09.2018.
u 16:00

U Distribuciji električne energije obavljaju se poslovi distribucije električne energije do potrošača, poslovi eksploatacije, redovita održavanja (pregledi, revizije i remonti vodova te postrojenja) i investicijskoga održavanja distribucijskih vodova i postrojenja, pripadajući poslovi telekomunikacija i informacijskoga sustava te drugi poslovi sukladno Pravilniku o unutarnjoj organizaciji JP Elektroprivreda HZ HB d. d. Mostar.

Distribucija električne energije raspolaže s 12.571,823 kilometra nadzemne i podzemne distributivne mreže, i to 295.954 km mreže naponske razine 35 kV, 4,150.826 km mreže naponske razine 10 (20) i 8,125.043 km mreže naponske razine 0,4 kV. Ukupne investicije za 2018. godinu planirane su u iznosu od 53,712.400 KM. Kroz investicije, kako je naglašeno iz ovoga poduzeća, ulagano je u distribucijsku mrežu u svrhu poboljšanja naponskih prilika, smanjenje gubitaka na distribucijskoj mreži te poboljšanje napajanja za potrošače, kako kontinuitetom tako i kvalitetom napona. Poduzimane su aktivnosti na premještanju mjernih mjesta / priključaka kod postojećih kupaca na transformatorskim područjima na kojima su značajni gubici, zamjena brojila zbog isteka roka za baždarenje i zamjena u svrhu smanjenja gubitaka i kontrole neovlaštene potrošnje električne energije.

Osim navedenog, nastavljene su aktivnosti na projektu daljinskog očitavanja brojila. Aktivnosti na smanjenju gubitaka su se većinom temeljile na logičkim kontrolama, kontrolama mjernih mjesta i priključaka, postavljanju mjerača struje sa zapisom, otkrivanju neovlaštene potrošnje, simetriranju tereta po fazama, iznalaženju optimalnoga uklopnoga stanja mreže, kao i lociranju odlazne NN mreže s povećanim gubicima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije