koristan trik

Uklonite lak s tepiha uz pomoć sastojaka koje već imate doma

Dreamstime
19.05.2021.
u 18:08

Ako je lak za nokte još uvijek mokar, lagano uklonite višak papirnatim ručnikom. Ako je već suh, pokušajte ga ostrugati što više možete.

Ako vam se slučajno prolio lak po tepihu ne očajavate. Postoji više načina kako možete ukloniti ovu mrlju i to bez puno napora.

Uz sredstvo za uklanjanje laka

Budite oprezni kod ovog postupka. Prvo testirajte sredstvo za uklanjanje na malom, neprimjetnom dijelu tepiha kako biste vidjeli kako materijal reagira, piše 24sata.hr

Ako je lak za nokte još uvijek mokar, lagano uklonite višak papirnatim ručnikom. Ako je već suh, pokušajte ga ostrugati što više možete. Namočite vatu sredstvom za uklanjanje bez acetona i nanesite je na to područje. Obavezno između natapanja mrlje sredstvom za uklanjanje povremeno obrišite to područje čistim papirnatim ubrusom, kako ne biste prejako zasitili vlakna.

Uz lak za kosu i alkohol

Ako sredstvo za uklanjanje laka nije djelovalo, pokušajte s lakom za kosu i izopropilnim alkoholom. Poprskajte područje vodom, a zatim s lakom za kosu nakon čega dodajte nekoliko kapi alkohola. Zatim uzmite staru četkicu za zube i nježno izribajte mrlju, istovremeno dodajući hladnu vodu na to područje. Kad završite, područje obrišite papirnatim ručnikom i pustite da se osuši.

Pomoću octa

Destilirani bijeli ocat još je jedan od predmeta koji vjerojatno imate oko kuće, a koji bi mogao pomoći ukloniti ovu mrlju. Za ovaj pristup, jednostavno namočite mrlju octom na 10 minuta, a zatim četkicom za zube nježno očistite to područje, piše Pure Wow.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije