Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Uklanjanje pasa lutalica u Sarajevu, kazne onima koji budu ometali proces

16. srpnja 2016. u 09:00 0 komentara 324 prikaza

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije izdalo je priopćenje o početku akcije uklanjanja pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica na području županije. Akciju će vršiti Ministarstvo komunalnog gospodarstva i infrastrukture SŽ-a, i to u skladu sa zaključkom Vlade SŽ-a od 30. 6. 2016. godine. Uklanjanje će se vršiti u suradnji s KJKP “Rad” d.o.o. Sarajevo i KJP “Veterinarska stanica” d.o.o. U priopćenju MUP-a Sarajevske županije stoji kako će se u nadolazećem vremenu poduzimati mjere uklanjanja pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica, a u cilju zaštite sigurnosti građana Sarajevske županije.

Također, MUP SŽ-a naglašava da će poduzimati zakonom propisane mjere protiv osoba koje budu ometale rad spomenutih službi prilikom provođenja navedenih aktivnosti. U prvom tromjesečju ove godine KJKP “Rad” je preko poziva koje zaprima od građana u prosjeku evidentirao od tri do pet ugriza mjesečno bijesnih, bolesnih i agresivnih pasa. KJKP “Rad” je u prvom tromjesečju ove godine, prema nalozima koje je dobio od Županijske veterinarske stanice, uhvatio 119 agresivnih, bijesnih i bolesnih pasa (siječanj 25, veljača 18, ožujak 49, travanj 27) i predao ih Veterinarskoj stanici na postupanje•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.