novčane nagrade

Ukidaju se isplate jubilarnih nagrada u BiH, a primanja dužnosnika javna na internetu

24.05.2017.
u 12:30

Izabranim i imenovanim dužnosnicima u institucijama vlasti BiH bit će ukinuto pravo na isplatu jubilarne novčane nagrade. Hoće li takva odluka biti donesena, ovisi o glasovanju izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji će o toj točki raspravljati idućeg tjedna.

Brojne pogodnosti

U obrazloženju razloga za donošenje takve odluke stoji kako pravo izabranih i imenovanih dužnosnika na takvu vrstu novčane nagrade predstavlja potpunu neosjetljivost na tešku ekonomsku i društvenu situaciju u BiH te se upravo radi uvažavanja socijalne realnosti i predlaže takva izmjena. Prema postojećim zakonskim odredbama, zaposlenici i dužnosnici u institucijama BiH s deset godina efektivnog radnog staža u državnim institucijama stječu pravo na jednokratnu novčanu naknadu na osnovi jubilarnih nagrada u visini jedne prosječne mjesečne neto plaće u BiH. Za svakih sljedećih pet godina efektivnog radnog staža u institucijama BiH zaposleni imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu u visini polovine prosječne mjesečne neto plaće...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?