STRUČNJAK OTKRIVA

Ujutro pijete toplu vodu s limunom? Ovo bi onda svakako trebali znat

03.10.2017.
u 10:20

Ako ujutro pijete na prazan želudac toplu vodu s limunom u nadi da ćete očistiti svoje tijelo i smršaviti, jedan stručnjak kaže kako to baš i nije tako...

Mnogi vjeruju u popularne napitke koji 'oslobađaju' toksine iz tijela, a brojna takva pića preporučuju i raznorazni gurui za hranu.

No, znanstvenici sada tvrde kako ne postoje napitci, poput tople vode s limunom, koji služe za detoksikaciju te da je to jedan najobičniji mit.

– Ne postoje dokazi kako takvi napitci bilo kako utječu na otrove u tijelu – kaže dr. Ian Musgrave, molekularni farmakolog i toksikolog za Sveučilišta Adelaide.

– No, sigurno je voda s limunom puno ukusnija od obične vode – rekao je. Dodaje kako takav napitak rano ujutro pomaže pri hidrataciji, povećava razinu vitamina C te može smanjiti unos kalorija u organizam.

– Umjerene dugotrajne promjene u prehrani i vježbanje pomažu pri detoksikaciji organizma, a ne nekakvi čudotvorni napitci – ističe on i dodaje kako su proizvodi za detoksikaciju samo marketinški trikovi.

Kaže kako tijelo ima toksina u sebi pogotovo zbog modernog načina života jer apsorbiramo kemikalije iz kozmetike, proizvoda za njegu tijela te plastičnih pakiranja hrane i pića, no organizam je sposoban sam se izboriti protiv njih.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?