Zvizdić za N1:

Uhićenja u Orašju ne mogu ugroziti odnose

Denis Zvizdić
07.11.2016.
u 19:30

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je gostovao u programu televizije N1 gdje je govorio o detaljima summita u Rigi čiji je BiH bila sudionik.

"BiH je prezentirala brojne projekte iz oblasti energetike. Financiranje hidro-energetskih objekata kao i objekata baziranim na obnovljivim izvorima energije. Prezenitrali smo i prometnu gradnju te smo razgovarali o brojnim budućim projektima", kazao je Zvizdić.

Zvizdić je otkrio da iduće godine u travnju BiH organizira sajam poljoprivrede.

"Iduće godine u travnju ćemo imati sajam poljoprivrednih proizvoda i vina. Mi ćemo prezentirati naše potencijale i na bazi sporazuma sa Kinom ćemo omogućiti izvoz ovih proizvoda. Zatim ćemo pripremiti konferenciju o turizmu gdje će doći predstavnici Kine i ostalih 16 zemalja sudionica Summita u Rigi. Sporazum o ukidanju diplomatskih putovnica stupa na snagu odmah".

Na summitu u Rigi je razgovarao i sa premijerima Hrvatske i Srbije.

"Ono što smo kazali Plenković i ja tijekom njegove posjete BiH je odraz iskrenih razmišljanja i namjera. Ovaj niti bilo koji drugi događaj neće ugroziti odnose BiH i Hrvatske jer imamo iste poglede na budućnost. Razgovarali smo o uhićenju u Orašju i brojnim pitanjima o kojim će se razgovarati na zajedničkoj sjednici krajem godine. Jasno je da u BiH nije sličan sistem kao u zemljama regije, tako da mi nismo znali za ovo uhićenje. Kao i vi sam o tome saznao iz sredstava javnog informiranja".

Dodao je kako se nezavisnost pravosuđa poštuje i kako se u to nitko ne treba miješati.

"Poštujemo nezavisnot pravosuđa i tužiteljstva i nikome ne pada na pamet da se miješa u to. Ovakvi događaji mogu vremenski uznemiriti odnose dvije države, ali će se oni sigurno razvijati u pravcu dobrosusjedske suradnju. Sa Vučićem sam razgovarao o regionalnim infrastrukturalnim projektima".

Zvizdić je još kazao kako ne očekuje da će sutrašnji izvještaj Valentina Inzka kojeg podnosi Vijeću sigurnosti UN-a nešto bitno promijeniti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije