široki brijeg

Uhićen vozač kamiona iz Bugarske koji je u Knešpolju izazvao nesreću sa smrtnim ishodom

26.08.2020.
u 17:05

Općinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y. Y. (56) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog prometa usljed čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne ozljede.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog prometa i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, jer je riječ o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Vozač Y.Y. se sumnjiči da je 24. kolovoza godine oko 16 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom Mercedes Actros, s priključnim vozilom Schmitz ZCS 18 skrivio prometnu nesreću tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti.

Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na lijevu promtnu traku i udarilo u vozilo Passat koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač vozila Passat V. L. (51) iz Širokog Brijeg je istog dana od zadobivenih tjelesnih ozljeda preminuo u bolnici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?