Srednjobosanska županija

Udžbenici za sve osnovce u SBŽ-u besplatni i sljedeće školske godine

storyeditor/2024-06-07/rrr.png
Fena
11.06.2024.
u 08:41

Resorno ministarstvo već je počelo s procesom nabave, učenici vraćaju udžbenike po završetku nastave te se nabavljaju dodatne količine

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjobosanske županije je prije kraja aktualne školske godine nastavilo s nabavom udžbenika i dopunjavanjem udžbeničkog fonda kako bi se spremno dočekalo novu školsku godinu na području te županije, gdje su udžbenici besplatni za sve učenike osnovnih škola. Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta u Vladi SBŽ-a Bojan Domić podsjetio je kako je SBŽ prva županija u FBiH koja je donijela odluku o besplatnim udžbenicima, dodavši da su za kompletiranje udžbeničkog fonda dosad izdvojena do četiri milijuna KM. - Osiguranje besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola uobičajena je praksa u našoj županiji, koju ćemo i dalje provoditi. Mi smo bili prva županija od svih 10 u Federaciji koja je uvela besplatne udžbenike. Neke to ni danas, nažalost, nemaju. Nabau udžbenika jednim manjim dijelom potpomogne federalno Ministarstvo, mislim samo za učenike prvih i šestih razreda, a ostalo nabavimo od naših proračunskih sredstava - ustvrdio je ministar Domić.

Za sljedeću školsku 2024./2025. godinu, kako kaže, udžbenici će biti spremni.

- Udžbenici ostaju u našem vlasništvu, učenici ih vraćaju nakon završetka nastave, a mi nabavljamo dodatne količine. Za sve smo izdvojili do četiri milijuna maraka. Opet kažem, dobar dio tih udžbenika koristi se više godina, a jedan dio zanovimo.

Tamo gdje postoje radni udžbenici, koji su interaktivni za učenike prvih i drugih razreda u koje oni pišu, njih nabavljamo nove svake godine jer ih je nemoguće ponovno koristiti - rekao je resorni ministar Domić.

Besplatni udžbenici roditeljima će itekako smanjiti troškove kućnih proračuna kada je riječ o pripremama osnovaca za novu školsku godinu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije