Nove zamisli gospodarstvenika posuškog kraja

Udruga gospodarstvenika i gimnazijalce uključuje u poduzetništvo

gospodarstvenici
16.10.2014.
u 09:10

Bolja suradnja donosi plodove pa se gospodarstvenici redovito sastaju i s Posušanima u Hrvatskoj i svijetu

Zasjedao je Upravi odbor Udruge gospodarstvenika Posušja. Sedmu sjednicu vodio je čelnik UO Udruge Marinko Šego, s nekoliko važnih točaka dnevnog reda i vrlo važnih tema. Osvrnuo se i na neke važne ranije sjednice i pitanja. Raspravljalo se o mogućnostima instaliranja bežičnog interneta u užem dijelu Posušja, a korištenje bi bilo besplatno za sve građane. Ta je zamisao podržana i odlučeno je obaviti konzultacije sa specijaliziranim tvrtkama za te poslove. Konačnu odluku o načinu financiranja bežičnog interneta Upravni odbor će donijeti nakon konzultacija sa svim članovima UGP-a. Još jedan prijedlog dobio je zeleno svjetlo i to od Gimnazije fra Grge Martića Posušje. Traži se da Udruga organizira okrugli stol s ciljem obučavanja nastavnika i učenika za poduzetničko djelovanje i poduzetni način života i razmišljanja. Okrugli stol na kojem će, uz članove UGP-a, biti učenici Gimnazije i koordinatorica projekta Jasminka Petric, održat će se do kraja listopada.

Vrijedi spomenuti i još neke dobre poticaje te Udruge, a riječ je o traženju većih poticaja za razvitak gospodarstva s razine BiH, te povoljnijih kredita.

Korisne zaključke gospodarstvenici su već odredili i na Trećem susretu Udruge s Posušanima u Hrvatskoj i svijetu. Cilj susreta je, prije svega, bolje međusobno upoznavanje, razmjena mišljenja, životnih i poslovnih iskustava te kako doći do projekata koji će doprinijeti razvitku Posušja na gospodarskom i svakom drugom planu. Jer i Posušju, kao i drugim mjestima, nedostaju radna mjesta te je sve veći broj onih koji kreću u europske zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?