drama u školi

Učitelj spasio život učeniku pa doživio infarkt

02.03.2021.
u 21:00

Učitelj Vladimir Šljivar u banjolučkoj Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski" brzom reakcijom spasio je život svom učeniku s posebnim potrebama, ali je nakon svega jedva izvukao živu glavu, jer je doživio infarkt.

Sve se dogodilo za vrijeme sata, kada je ispred učionice pozlilo učeniku s posebnim potrebama.

"Bila je redovita nastava i asistentica je izvela dječaka da izađe iz učionice, jer je morao na odmor. Nekoliko trenutaka kasnije, utrčala je u učionicu i rekla mi da se učenik guši", ispričao je učitelj za Srpskainfo.com.

Šljivar je istrčao iz učionice i pružio pomoć dječaku.

Njemu je situacija s napadom epilepsije nije bila čudna, jer se i ranije susretao s njom. Učitelj je točno znao što uraditi u kritičnim trenutcima, što je pomoglo učeniku, čiji je život bio ugrožen.

"Dječak je dobio napad epilepsije i bilo je važno izvući jezik da se ne bi ugušio, što sam i učinio i oživio ga. Međutim, od tog trenutka se više ne sjećam ničega, jer mi je pozlilo", dodao je Šljivar.

Nakon što je spasio život svom učeniku, Šljivar je doživio srčani udar.

Koliko je ozbiljna situacija bila, govori podatak da su dežurni liječnici Hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka morali reanimirati Šljivara u školi, kako bi ga vratili u život.

Na sreću, uspjeli su u tome.

Sretne okolnosti bile su što je Hitna pomoć pozvana kada je pozlilo dječaku, pa su već bili na putu kada se pogoršalo stanje i učitelju. 

Sve se to događalo pred drugim nastavnicima, dok su učenici bili izvedeni iz učionice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije