Kiseljak

Učenici se u klupe vraćaju početkom sljedećega tjedna

16.01.2016.
u 07:00

Produženi raspust za 590 učenika Osnovne škole Kiseljak najvjerojatnije završava početkom idućeg tjedna, potvrdila je za Večernji list BiH Vitka Grgić, ravnateljica spomenute školske ustanove. Učenici su bili prisiljeni produžiti raspust jer su još uvijek nepoznati počinitelji proteklog petka, 8. siječnja, zapalili školsku kotlovnicu.

Saniranje šteta

U saniranje štete procijenjene na oko 100 tisuća konvertibilnih maraka odmah se uključila Vlada Srednjobosanske županije koja je na ovotjednoj sjednici, na prijedlog Katice Čerkez, ministrice obrazovanja, kulture i sporta, izdvojila 35 tisuća konvertibilnih maraka za nabavu nove, montažne kotlovnice Osnovnoj školi Kiseljak.

- Radovi napreduju odlično. Do kraja tjedna kotlovnicu planiramo pustiti u probni rad kako bismo početkom idućeg tjedna mogli organizirati nastavu. Bit će to vjerojatno utorak, ali o tomu ćemo na vrijeme obavijestiti učenike, kazala nam je ravnateljica Grgić.

Ekološki energent

Nabavom nove kotlovnice, Osnovne škole Kiseljak i Kiseljak 1. Bilalovac koje su smještene jedna do druge razdvojit će dosadašnji sustav grijanja te će se svaka od dvije spomenute škole grijati zasebno.

Praktičnije je to rješenje imajući u vidu činjenicu da se u dvije škole koje rade prema različitim nastavnim planovima i programima, hrvatskom i bosanskom, školski raspusti često ne poklapaju. Pored toga, škole prelaze na novi ekološki prihvatljivi energent. Umjesto ugljena grijat će se na pelet. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?