rakitno

Učenici OŠ Ante Brune Bušića u sklopu tjelesnog odgoja uče skijati

27.03.2018.
u 11:20

Osnovna škola Ante Brune Bušića Rakitno jedina je škola koja u sklopu tjelesnog odgoja ima i disciplinu skijanja. Zahvaljujući entuzijazmu profesora Marina Markote, njegovi učenici mogu se pohvaliti znanjem skijanja, discipline koja zahtijeva izuzetan napor i upornost. Iako se skijanje uči samo tijekom studija kineziologije, rakitski učenici već su odradili dobar posao i upoznali se s osnovama ovog sporta.

Obuka skijanja

- Više od pola učenika škole u Rakitnu prošlo je obuku skijanja i svi su naučili skijati, neki bolje, neki lošije, ali svi skijaju - kaže za HIP.ba profesor Marin koji radi i u školi na Vraniću pa nastoji uključiti i njihove učenike. - Sve se zapravo događa u suradnji sa Školom skijanja “Zovko”, autoprijevoznikom “Posušje bus” i Ski-nature parkom Blidinje jer sama organizacija je prilično zahtjevna. Međutim, svi oni imaju razumijevanja i na kraju se sve dobro završi - dodaje Marin. Ovo je izvrsna i nadahnjujuća priča za sve one koji svakodnevno jadikuju kako se u ovoj državi ništa ne može. Može se, itekako. Sigurno bi bilo puno lakše da država ima razumijevanja i da podupire ovakav način rada, da sufinancira projekt, ali i bez njezine pomoći rezultati ne izostaju.

Dobili i diplome

Prošli tjedan učenici su dobili diplome o znanju skijanja. Na pitanje što je u planu, Markota kaže da je cilj uključiti što više škola i djece te uvesti i natjecanje koje će pokazati tko najbolje skija, a što je još važnije, probuditi natjecateljski duh među učenicima. Skijanje ima ogromnu publiku u svijetu, a Posušani mogu skijati na svom tlu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije