Posušje: Otvoreno novo krilo Područne škole Čitluk

Učenici, njih 43, više ne moraju pohađati nastavu u smjenama

Foto: Općina Posušje
1/3
14.09.2021.
u 21:33

Učenici Područne škole Čitluk u Posušju ubuduće na nastavu neće morati ići u više smjena, piše Večernji list BiH

Skučeni prostori

Naime, jučer je u nazočnosti učenika, nastavnika, predstavnika općine Posušje, MZ Čitluk i mještana svečano otvoreno novo krilo ove Područne škole u sklopu kojeg su sagrađene nove učionice, zbornica, sanitarni čvorovi i zajedničke prostorije. Tim činom počela je nova školska godina za učenike ove škole, a sve prvašiće dočekali su besplatan pribor i bilježnice. Nove prostorije blagoslovio je fra Jozo Hrkać.

Ravnatelj OŠ u Posušju Zvonimir Širić, u sklopu koje djeluje ova područna škola, kazao je kako su prostori opremljeni suvremenom opremom, čime će se i izvođenje nastave podići na višu razinu. Izrazio je zadovoljstvo što će od sada učenici, njih 43, u 4 razredna odjela nastavu pohađati u jednoj smjeni.

Naime, u ovoj područnoj školi, zbog skučenih prostora i velikog broja djece, nastava je bila organizirana u dvjema smjenama, što je iznimka među područnim školama. Ravnatelj je još jednom naglasio kako je realizacija ovakvih projekata, odnosno ulaganje u djecu, zapravo ulaganje u budućnost.

Načelnik Posušja Ante Begić, koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom također nazočio otvaranju, rekao je kako se briga o obrazovanju ubraja među prioritete lokalne uprave te kako se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka učenika i izvođenja nastave.

- Kad je riječ o Područnoj školi Čitluk, iznimno sam zadovoljan što smo otvaranjem ovih novih prostorija riješili višegodišnji, usudio bih se reći, i višedesetljetni izazov rada u dvjema smjenama te problem s prostorijama.

Završetak nove zgrade OŠ

Vjerujem kako će boravak učenika i nastavnika u novom prostoru biti ugodniji i još produktivniji - kazao je Begić.

- Pred nama je još jedan prioritet - završetak nove zgrade OŠ u Posušju. Projekt je to na kojem se intenzivno radi. Želio bih zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realiziranju ovog projekta, a posebno MZ Čitluk, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, ZH županiji te ostalim pojedincima i partnerima koji nam pružaju veliku potporu - zaključio je. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?