mostar

Učenici Gimnazije fra Grge Martića pustili balone pozitivnosti i zajedništva

baloni
10.10.2016.
u 20:23

Kao i svake godine učenici Gimnazije fra Grge Martića se na satu engleskog jezika kod prof. Vanje Majerski upoznaju sa važnijim autorima engleske i američke književnosti, prenosi hms.ba

“Kako ne bi sve ostalo na iščitavanju i analiziranju teksta, pobornik sam primjenjene književnosti”, kazala je Majerski te istaknula kako poruku i temu djela uvijek nastoji povezati sa svijetom koji učenike okružuje.
Kazala je kako čitajući Robinsona Crusoa, sama od sebe joj se nametnula poznata misao John Donne kako nijedan čovjek nije otok.

- Tako je stih “No man is an Island” postala naša nit vodilja. Jezik vjetra i balona se činio kao suptilan a ipak snažan simbol koji će pomoći ovim mladim ljudima u prevazilaženju teškoća, ističe Majerski.

“U ponedjeljak 10.10., naši baloni s riječima potpore, podrške, ljubavi i nade su poletjeli mostarskim nebom, u nadi da će stići na pravu adresu. Smatram da su ove godine ključne u njihovim životima jer sada spoznaju, otkrivaju i doživljavaju svijet oko sebe puno dublje, emotivnije i zrelije. Cilj projekta, osim učenja engleskog jezika, je bio pokrenuti lavinu pozitivnosti i zajedništva u školi i šire. S kakvim god se nedaćama suočavamo – nismo sami. Dovoljno je pružiti ruku i uhvatiti jedan balon prijateljstva. Željela sam da moji učenici slijede svoje misli, imaju snage postavljati pitanja, da budu svjesni svoje jedinstvenosti, te da vjeruju da svojim mislima i djelovanjem mogu mijenjati svijet” – nabolje, rekla je prof. Majerski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije