Hercegovačko-neretvanska županija

Ubrzana procedura izdavanja privremenih rješenja za ugostitelje

12.06.2020.
u 15:16

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Vlada HNŽ-a 28. travnja usvojila je Odluku o privremenim rješenjima izdanim na temelju Zakona o ugostiteljskim djelatnostima.

Tom odlukom otklonjen je pravni vakuum u kojem su se našli brojni hercegovačko-neretvanski ugostitelji koji su posjedovali privremena rješenja o utvrđenim minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj, ali su im ista po sili zakona stavljena izvan snage zaključno s 31. prosincem 2019.

"Riječ je o objektima kojima su izdana privremena rješenja iako nisu uspjeli ishoditi uporabnu dozvolu za njih, ali su sukladno članku 45. stavak 4. Zakona dostavili dokaz mjerodavne službe da je u tijeku postupak njezina izdavanja. Donesenom odlukom pružena im je mogućnost da, pod istim uvjetima, podnesu zahtjev Ministarstvu za izdavanje novih privremenih rješenja i tako nastave s radom najdulje do 30. lipnja 2021.", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Nakon što je donesena odluka o prestanku nepogode uzrokovane koronavirusom na području HNŽ-a, u Ministarstvo su počeli pristizati zahtjevi ugostitelja, ali je stiglo i više upita oko same procedure izdavanja ovih rješenja.

"U cilju otklanjanja nejasnoća napominjemo kako postupak započinje podnošenjem zahtjeva Ministarstvu, a nakon dobivanja privremenog rješenja o utvrđenim minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj, ugostitelji su dužni ishoditi odobrenje za rad kod mjerodavne službe jedinice lokalne uprave na čijem području obavljaju djelatnost", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Resorni ministar Ajdin Teletović naložio je mjerodavnim službama Ministarstva da sve raspoložive kapacitete stave u funkciju ubrzanog izdavanja navedenih rješenja kako bi se stvorile pretpostavke za oporavak turističko-ugostiteljskog sektora koji je glavni kreator radnih mjesta u HNŽ-u.

Iz Vlade napominju da je tekst Odluke o privremenim rješenjima izdanim na temelju Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti dostupan na web stranici Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?