pomoć raznim bolestima

Ublažava reumatizam, bolesti krvi, pluća, jetre: List ove biljke je čudotvoran lijek

15.02.2022.
u 14:35

List kao prirodno sredstvo za dezinfekciju i detoksikaciju u obliku ekstrakta čaja liječi infekcije mokraćnog sustava, bolesti krvi (anemija, ateroskleroza), jetru i žuč, prostatu, gušteraču, zglobove, gubitak kose...

Poznato je i ljekovito djelovanje obloga od mladog lista breze, koje se stavljaju na bolna mjesta kod reumatizma i gihta, natečene i bolne zglobove, vodenastu oteklinu.

Brezin list jedan je od najjačih prirodnih biljnih diuretika. List kao prirodno sredstvo za dezinfekciju i detoksikaciju u obliku ekstrakta čaja liječi infekcije mokraćnog sustava, bolesti krvi (anemija, ateroskleroza), jetru i žuč, vodenu bolest, prostatu, gušteraču, zglobove, gubitak kose, kožu, celulit, prehladu, groznice, razni parazita u crijevima.

Diuretsko svojstvo breze od velike je važnosti u liječenju bolesti kod kojih se nakuplja veća količina vode, veće i jače izlučivanje mokraće te djeluje na pročišćavanje krvi i tkiva iz kojih se izlučuje voda i mokraćna kiselina, piše Krstarica

To je važno u liječenju gihta i reumatizma, u nakupljanju vode u trbušnoj šupljini (ascites) koja se javlja kod ciroze jetre, kod dijabetesa u početnom stanju, kod jako otečenih nogu i bolnih otečenih zglobova, s vodom u plućima i u srcu, uz poteškoće s mokrenjem.

Poznato je i ljekovito djelovanje obloga od mladog lišća breze, koje se stavljaju na bolna mjesta kod reumatizma i gihta, natečene i bolne zglobove, vodenastu oteklinu.

Kupke od lišća breze preporučuju se kod kožnih bolesti, kao što su nečistoće kože, mokri i suhi lišajevi, perut, masno vlasište.

List breze dodajemo i u razne čajne mješavine za liječenje drugih blažih i težih bolesti. Brezine pupoljke koristimo na isti način kao i lišće breze.

Tinktura lišća koristi se za liječenje pluća i grčeva.

Upotreba svježeg soka od breze preporučuje se za liječenje bolesti krvi, jetre, žuči, bubrega, mjehura, žutice, mokraćnih puteva, nečistoća kože, osipa, raznih rana, upala grla, sunčanih fleka, osipa, za jačanje cijelog tijela, za jačanje korena kose, za gubitak kose, protiv peruti.

Čaj od brezove kore koristimo za pranje i ispiranje različitih nečistoća kože, vlasišta i za unutrašnju upotrebu kod kroničnih kožnih bolesti, pluća i gihta.

Da biste brzo uklonili bradavice, trebali biste pripremiti čaj od kore breze i natopiti bradavice ili namočiti koru i staviti je na bradavice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije