Kotor Varoš

U župi Kotor Varoš obilježena Zlatna misa fra Marka Kovačića

 U župi Kotor Varoš
14.08.2016.
u 17:15

Povodom obilježavanja Zlatne mise fra Marka Kovačića i Srebrenih misa fra Stipe i fra Pere Karajice, te fra Mire Relote u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varoši održana je danas sveta misa, koju je predvodio msgr. dr. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

Ovom povijesnom događaju za Kotor Varoš nazočili su predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš, članica Predsjedništva HDZ-a BiH Marija Rapo, dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, te predsjednik RO HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna Dragan Juričević.

Predsjednik Čović je čestitao slavljenicima, te je izrazio zadovoljstvo što su se tisuće ljudi okupile da u zajedništvu obilježe ovaj jubilej. „Želim da se ovako okupljamo u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, jer ako smo ujedinjeni i ako svi damo svoj doprinos, svima će nam biti bolje,“ dodao je Čović. 

Obilježavanje Zlatne mise povijesni je događaj za župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varoši, jer od njenog nastanka do danas ni jedan svećenik nije govorio Zlatnu misu.

Fra Marko Kovačić je izrazio zadovoljstvo što upravo on govori prvu Zlatnu misu u Kotor Varoši, podsjetivši na činjenicu da je kotorvaroška dolina, koja uključuje župe Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci, do sada dala veliki broj svećenika i časnih sestara. „Od 1964. godine do danas župa je dala 37 svećenika i 37 časnih sestara,“ dodao je fra Marko. 

Fra Marko Kovačić rođen je 4. srpnja 1938. godine u selu Pobrđe u Kotor Varoši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije