LIVNO

U zgradi Vlade HBŽ potpisani ugovori s korisnicima opreme dobivene u okviru projekta Zdrava prehrana predškolske djece

02.10.2023.
u 16:50

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Momčilo Bajić danas je potpisao ugovore o prijenosu vlasništva i korištenju opreme nabavljene u sklopu projekta Zdrava prehrana predškolske djece (HEPSC) u okviru programa IPA Cross – Border Cooperation Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020 s ravnateljima predškolskih ustanova s područja Hercegbosanske županije i ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije. 

Projekt je proveden zajedno s Domom zdravlja Bar iz Crne Gore kao vodećim partnerom i partnerima; Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Zavodom za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine te je isti sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA II fondova Europske unije. 

Cilj projekta bio je poboljšanje prehrambenih navika i ukupnog zdravlja djece kroz podizanje svijesti o potrebi stjecanja zdravih životnih navika kod predškolske djece i unaprjeđenje sustava kontrole kvalitete i sigurnosti hrane u predškolskim ustanovama.

Krajnji korisnici u Hercegbosanskoj županiji bile su slijedeće ustanove:

- Dječji vrtić "Leptirići" Glamoč,
- Dječji vrtić "Pahuljica" Kupres,
- Dječji vrtić "Sunčani most II" Livno,
- Dječji vrtić „Pčelice“ Livno,
- Dječji vrtić „Tomislavgrad“,
- Dječji vrtić "Majka Hrabrost" Drvar,
- Dječji vrtić „Mali princ“ Livno,
- Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.

Ministar Bajić zahvalio je ravnateljima i djelatnicima navedenih ustanova na njihovoj velikoj predanosti i trudu kako bi se ovaj iznimno kompleksni i zahtjevni projekt uspješno priveo kraju. HEPSC Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije a sadržaj ovoga članka predstavlja isključivu odgovornost Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i ne predstavlja stajališta Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije