zenica

U Zenici Sedmi simpozij magistara farmacije FBiH

dfdgdg
04.12.2016.
u 13:45

 Na ovogodišnjem Sedmom simpoziju magistara farmacije Federacije BiH, koji se održava u Zenici,  sudjeluje oko 800 učesnika i brojnih gostiju iz regije. Ovim simpozijumom Komora magistara farmacije FBiH pokreće seriju fokusiranih edukacijskih programa usmjerenih na razvijanje i unapređenje kompetencija farmaceuta neophodnih za aktivno preuzimanje navedenih uloga.

"Farmaceutska komora FBIH uspjela na okupiti veliki broj magistara farmacije i veliki broj stručnjaka iz regije, tako da ovaj sedmi simpozijum ima međunarodni karakter. Govoriti ćemo kompetencijama farmaceuta i novim djelatnostima, koji se mogu baviti magistri farmacije, i samim tim učvrstiti ćemo poziciju magistara farmacije na ljestvici zdravstvenih radnika i društvu uopće. Naša želja je da se magistar farmacije prepozna kao stručnjak za lijekove i kao najdostupniji zdravstveni radnik", kaže predsjednica Komore magistara farmacije FBiH, Zahida Binakaj.

U radu zeničkog simpozija sudjeluje predsjednice farmaceutskih komora Makedonije, Srbije i Kosova, sa saradnicima, a svoja najnovija naučna saznanja prezentirat će predavači iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?