imunizacija

U Zenici počinje masovnije cijepljenje, 2000 građana će primiti Pfizer

18.05.2021.
u 11:03

Masovnije cijepljenje građana Zenice počela je danas u Gradskoj areni "Husejn Smajlović", gdje će do petka biti cijepljeno 2000 osoba.

Prioritet za cijepljenje prvih dana procesa imunizacije bit će stariji Zeničani te kronični bolesnici koji su se ranije prijavili u obiteljskim ambulantama za proces cijepljenja protiv koronavirusa, prenosi Klix.ba. 

Direktorica Doma zdravlja Zenica Mersija Kasumović kaže da je za cijepljenje prijavljeno 13.387 građana Zenice, a Dom zdravlja do danas je cijepio 1858 osoba i recijepio njih 412.

"S obzirom na to da je JU 'Dom zdravlja' Zenica dobila veće količine cjepiva Pfizer protiv COVID-a 19, u periodu od 18. do 21. svibnja organizirat će se cijepljenje u Gradskoj areni Zenica za građane Zenice s područja Crkvica, Babine Rijeke, Odmuta, Jalije, Centra, Mokušnica, Radakova i Blatuše", kazala je Kasumović.

U jutarnjim satima ispred Gradske arene "Husejin Smajlović" zatekli smo nekoliko desetina građana koji su došli na već ranije zakazani termin cijepljenja, a cijeli proces ne traje više od 15 minuta te 30 minuta nadzora nakon procesa cijepljenja.

Svaki građanin se nakon dezinfekcije i mjerenja temperature upisuje u informatički sistem nakon čega slijedi pregled liječnika te cijeljenje u jednoj od kabina. Uz nadzor ljekara ostaju još 30-ak minuta u prostoru koji je ranije predviđen za tu namjenu.

Ulazak u Gradsku arenu nikome osim građana koji imaju zakazan termin nije dozvoljen, a predstavnici medija će u poslijepodnevnim satima imati priliku ući u dvoranu te snimiti cjelokupan proces.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije