građani šokirani

U Zenici postavljeni pa uništeni billboardi: "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio tradicije Bošnjaka"

N1
29.12.2021.
u 07:30

Na društvenim mrežama mnogi građani Zenice negativno komentiraju postavljanje billborda s ovakvom porukom

U Zenici je osvanuo veliki reklamni pano koji poručuje kako "jelka, Djed Mraz i Nova Godina nisu dio tradicije Bošnjaka".

Poruke na reklamnim panoima objavljene su na više lokacija.Tko službeno stoji iza kampanje koja Bošnjacima šalje navedene poruke, zasad nije poznato, donosi N1. 

Foto: N1

Na društvenim mrežama mnogi građani Zenice negativno komentiraju postavljanje billborda s ovakvom porukom.

Kako javlja Fena, džambo plakat koji je jučer bio postavljen na reklamnom panou između Gradske arene „Husejin Smajlović“ i Tržnog centra „Džananović“, na kojem je pisalo „Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka“, uništen je već tijekom prošle noći.

Foto: Fena

Plakat takvog sadržaja izazvao je nepodijeljenu osudu i zgražanje na društvenim mrežama, a već rano jutros oglasili su se i iz Foruma građana Zenice (FGZ).

-a nevjericom smo se suočili  sa reklamnim bilbordom u našem grada „Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka“. Na sjednici Predsjedništva Foruma građana Zenice energično smo osudili ovaj pamflet koji svojom porukom nastoji narušiti vjekovnu simbiozu multietičnosti u našoj Zenici. Građani Zenice su oduvijek poštovali vjerske blagdane svojih susjeda i međusobno su dijelili radost ovih blagdana. Uvažavalo  se  da je nacionalni i vjerski identitet osobna stvar- priopćili su iz FGZ-a.

Dodaju kako je indikativno da reklamni bilbordi, na dvije lokacije kod Šoping centra, nemaju naznaku titulara poruke.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

EL
elcroata283
08:57 29.12.2021.

To je pravo lice tzv. gradjanske BiH.

IJ
I ja tebi
19:16 29.12.2021.

To je ta Komšićeva i izetbegovićeva BiH koja bi u EU. E moj ludi narode .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije