Kriza državne vlasti

U Vijeću ministara pokušali provesti imenovanja, Hrvati zaustavili novu podvalu

,kj
03.08.2016.
u 07:00

Vijeće ministara BiH je na sjednici održanoj u ponedjeljak ponovno odlučivalo na razini incidenta i s izbacivanjem točaka koje su se pokušale nametnuti kako bi se prevarilo ili nadglasalo jednu stranu - hrvatsku. Kako doznaje “Večernji list”, na sjednici je predložena naknadno uvrštena točka imenovanja pojedinih dužnosnika, a među njima i ravnatelja novoga državnog zatvora koji je u izgradnji. No, kako su se pokušale stvari podvući ispod žita kako bi se Hrvate izigralo i u ovome slučaju, skidanje ove točke s dnevnoga reda isposlovao je potpredsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda s obzirom na to da, sukladno poslovniku, postoji mogućnost iznošenja veta za sve odluke koje moraju biti plod konsenzusa, a ne bilo kakvog nadglasavanja triju naroda.

Hrvati uljez

Upravo ta činjenica aktualnoj koaliciji SDA-SDS na državnoj razini, koja je pomalo pokolebana nakon posljednjeg približavanja SDA i SNSD-a s dogovorom glede MMF-a i Mehanizma koordinacije, ne odgovara da može nadglasavati hrvatske predstavnike...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?