Hrvat žrtva nasilnika

U Tuzli pretučen Nikola Đurić, tvrdi da je napad na nacionalnoj osnovi

27.04.2018.
u 11:00

Od psovki, do sustavne krađe šume i drugih pritisaka, obitelj Nikole Đurića godinama se u Tuzli suočava s pritiscima, a sve je kulminiralo u ponedjeljak poslijepodne kada je ovaj 89-godišnjak napadnut nedaleko od kuće te je zadobio teže ozljede, piše Večernji list BiH.

Naime u ponedjeljak 23. travnja ovaj je starac, koji inače živi sam u obiteljskoj kući, krenuo prema obližnjoj kladionici kako bi skratio vrijeme. Oko 17.30 sati se dogodio incident, piše Večernji list BiH. Naime, nedugo nakon što je ušao u kladionicu, započeo je na njega vikati tada njemu nepoznati muškarac kojega do tada, po vlastitom kazivanju, niti je vidio niti čuo.

Uslijedile su uvrede, a zatim i brutalni napad koji je, s obzirom na Nikoline godine, mogao završiti fatalno. Po Nikolinim riječima, koji jako otežano uspijeva govoriti, on se ipak pokušao obraniti, no s dvostruko mlađim Almirom Halilovićem nije imao izgleda.

Ime je problem

Nikoli je slomljena čeljust te su mu nanesene teže tjelesne ozljede u predjelu glave. On sa sigurnošću ne može tvrditi je li ga udarao samo Halilović. Nedugo nakon incidenta odvezen je na Odjel urgentne medicine. Tamo je liječnik konstatirao kako mu je polomljena čeljust na dva mjesta te da ima kontuzije na više mjesta u predjelu glave. Napravljen je i CT pregled te je utvrđeno kako ipak nisu zabilježene ozljede na mozgu.

Unatoč tome što je čeljust jako stradala, liječnik je procijenio kako se ne može izvesti operativni zahvat jer nije sigurno da bi se probudio nakon primljene narkoze. Procijenio je ipak kako bi čeljust mogla sama zarasti za nekoliko tjedana. U međuvremenu Nikola se sada mora odmarati te je dobio antibiotike i lijekove protiv bolova. Jede i pije tekućinu samo uz pomoć slamke, a pomaže mu sin Vlado, jedan od osnivača HDZ-a i Hrvatskog vijeća obrane u Tuzli.

Za Večernjak je Nikola naveo kako je cijeli život, skoro stoljeće, proveo u Tuzli te da je tu rođen, ali da takvo nasilje nije do sada doživio. 
- On je došao napasti me i posve sam siguran da je to učinjeno s predumišljajem. To je posve pouzdano. Očito je kako mu je samo moje ime bilo problematično. Samo to - kaže Nikola za Večernjak. Za njega dvojbe nema da se radi o napadu na nacionalnoj osnovi. 


- Taj razbojnik me nije poznavao niti smo ikada komunicirali. Niti sam kome dužan. Sada je pitanje tko ga je poslao. Nas odavde žele istjerati. Nalazimo se na jako dobrom mjestu i očito to nekome smeta - tvrdi ovaj 89-godišnjak. On ističe kako je o napadu informirana i policija.

Atraktivna lokacija

Naveo je, međutim, kako dulje vrijeme njegova obitelj ima problema s pljačkama imovine te prijetnjama i zastrašivanjem. U posljednjih 20 godina posjekli su im čak 11 duluma šume. 
- Nikada nitko nije priveden. Skandal je to. Svi lopovi koji kradu i ugljen, tek su onda privedeni - ocijenio je Nikola Đurić u razgovoru za Večernji list.

Dio razloga za ranije, ali i najaktualnije, nasilje moglo bi biti povezano s time da Đurići imaju jednu obiteljsku kuću na iznimno atraktivnoj lokaciji u tuzlanskome naselju Solana na zapadnome ulazu u grad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?