Izmjene i dopune prostornog plana Grada Stoca 2013. - 2023. godine

U Trijebnju i Burmazima stvaraju se gospodarsko-proizvodni uvjeti

Stolac
21.10.2022.
u 18:02

U Gradskoj upravi u Stocu održana je prezentacija i javna rasprava o nacrtu 2. izmjena i dopuna prostornog plana Grada Stoca. Izrada izmjena i dopuna prostornog plana općine Stolac temeljena je na odluci o pristupanju izmjenama i dopunama prostornog plana Grada Stoca za razdoblje od 2013. do 2023. godine koju je Gradsko vijeće donijelo na sjednici održanoj 17. lipnja, piše Večernji list BiH.

Utvrđen prednacrt

Kako navode iz Grada Stoca, s obzirom na to da nije bilo većih izmjena u planskome razdoblju od donošenja prostornog plana, prostorna osnova usvaja se u potpunosti kako je formirana u prethodnoj fazi izrade prostornog plana (1. prosinca 2017. godine). Predmet izmjena i dopuna bile su ciljane izmjene određenih područja.

Naime, kako navode iz Grada Stoca, na sjednici Gradskog vijeća održanoj 30. rujna utvrđen je prednacrt prostornog plana. Nacrt izmjene i dopune prostornog plana općine Stolac za razdoblje 2013. - 2023. godine, grafički i tekstualni dio, bio je izložen u zgradi Gradske uprave Stolac te je bio dostupan za javni uvid.

Predmet izmjena i dopuna prostornog plana izmjena je namjene površina, i to: pretvaranje poljoprivrednog i šumskog zemljišta 2. i 3. kategorije u građevinsko zemljište s gospodarsko-proizvodnom namjenom G1, u građevinsko područje za razvoj naselja GP i u turističko-ugostiteljsku namjenu T1. Na dvjema lokacijama (Trijebanj i Burmazi) prenamjenjuje se poljoprivredno zemljište i šumsko zemljište 2. kategorije u građevinsko zemljište s gospodarsko-proizvodnom namjenom G1.

Etno selo

Izmjena namjene površina na dvjema lokacijama (Hodovo i Aladinići) prenamjenjuje postojeće šumsko i poljoprivredno zemljište u građevinsko zemljište za razvoj naselja GP, dok se u Popratima poljoprivredno zemljište 3. kategorije prenamjenjuje u turističko-ugostiteljsku zonu T1/etno selo.

Nositelj izrade je Ecoplan d.o.o. iz Mostara, a pripreme je Služba graditeljstva, prostornog uređenja, zaštite okoliša i obnove Grada Stoca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?