tajna kuhara

U tijesto stavite jedan neočekivani sastojak i peciva će dugo ostati svježa

Ilustracija
12.11.2021.
u 08:15

Koji to sastojak dodaju pekari, pa su tijesta dugo svježa i mekana poput pamuka?

Nitko ne voli kruh i peciva “od jučer”, pa čak ni stara nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekarni, obično pitamo je li svjež. 

U trgovinama se svježina provjerava “pipanjem”, odnosno pritiskanjem peciva.

Ako se nakon pritiska, tijesto brzo vrati u prvobitno stanje – kruh je svjež. Ako ostane stisnut, bolje ga nemojte kupiti. 

Ako pripremate kruh kod kuće, vjerojatno ste primjetili da obično brže ostari i postane mrvičast nego onaj iz pekarne. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari, pa su tijesta dugo svježa i mekana poput pamuka?

Trik je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci, piše Krstarica.

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, kruha, kifli i pogača, možete produžiti tako što ćete dodati kašiku meda u tijesto. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i kruh dugo ostaju svježi i ne mrve se“, objašnjava profesionalni kuhar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kana
19:38 12.11.2021.

Moguće je....žlica meda se ne osjeti , a možda daje mekoću...isprovat ću to sigurno.

MA
mate45
09:49 12.11.2021.

Čisto sumnjam da pekari stavljaju med u kruh.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?