Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U svibnju nastavljen rast prihoda od indirektnih poreza

04. lipnja 2017. u 14:09 0 komentara 38 prikaza
novac

Uprava za indirektno oporezivanje u prvih pet mjeseci prikupila je 2 milijarde i 690 milijuna KM, što je za 145 milijuna KM ili 5,69 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su indirektni porezi iznosili 2 milijarde i 545 milijuna KM.

U svibnju je prikupljeno 577 milijuna KM indirektnih poreza, što je za 58 milijuna KM više u odnosu na svibanj prošle godine.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima koji su u prvih pet mjeseci iznosili 504 milijuna KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u razdoblje siječanj - svibanj, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 2 milijarde i 185 milijuna KM.

Ovi prihodi veći su za 68 milijuna KM u odnosu na prihode koje su sa jedinstvenog računa korisnici dobili u istom razdoblju u prošle godine.

Za financiranje državnih institucija u razdoblje siječanj - svibanj raspoređen je iznos od 306 milijuna KM, Federaciji Bosne i Hercegovine je raspoređeno 1 milijardu i 190 milijuna KM, Republici Srpskoj 610 milijuna KM, a Distriktu Brčko je raspoređeno 66 milijuna KM, priopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.