Ministar Krivić potvrdio

U školama u SŽ-u pojavio se prvi slučaj zaraze koronavirusom

26.09.2020.
u 21:22

U školama u Sarajevskoj županiji pojavio se prvi slučaj zaraze koronavirusom. Ovo je za "Avaz" potvrdio ministar obrazovanja SŽ-a Anis Krivić.

- Kao ministar za obrazovanje sam obaviješten o tome, obavijesito me je ravnatelj škole. Radi se o djevojčici koja pohađa OŠ „Malta“. Ona na svu sreću nije bila u školi u tom kritičnom razdoblju.

Kako ističe ministar Krivić djevojčici je zarazu najvjerojatnije prenio otac koji je prethodno bio zaražen, ali su na svu sreću oboje u dobrom zdravstvenom stanju.

- Najvjerojatnije zaražena od svog oca, budući da je on bio pozitivan, nakon čega se i učenica testirala. Mi smo maloprije dobili rezultate kako je ona zaražena, obaviješten je epidemiolog. Ona u ovom trenutku osim povišene temperature, hvala Bogu nema nikakve simptome.

Ministar Krivić ističe kako ovaj slučaj potvrđuje da je odluka koju je Vlada donijela da se u SŽ održava "miješani model" nastave bila ispravna.

- Odluka koju smo donijeli, model koji smo pripremili, se baš i u ovom slučaju pokazuje kao efikasan, s obzirom kako ona nije bila u školi već je pohađala on-line nastavu. Da je bila u klupi, sigurno je da bi čitava škola bila u izolaciji, ali kombinirani model nastave koji smo pripremili za SŽ nam je omogućio i online nastavu i nastavu klupama, navodi ministar Krivić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije