Ispraćaj u nedjelju u 15 sati

U Sarajevu nakon teške bolesti srca preminuo fra Leon Kikić

Facebook
19.01.2019.
u 13:57

u Kliničkom centru na Koševu, nakon iznenadne teške bolesti srca preminuo je fra Leon Kikić, svećenik franjevac Bosne Srebrene i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Umro je u 40. godini života, 19. godini redovništva i 13. godini svećeništva, objavljeno je na Facebook stranici Franjevačka prisutnost u Bosni

 - Fra Leon je porijeklom iz župe Sv. Ante Padovanskog u Drijenči. Rođen je 10. prosinca 1979. u mjestu Šempeter pri Gorici, Republika Slovenija, od oca Adama i majke Sare r. Brčina. Od 1995. do 1999. pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Baškoj Vodi i Visokom. Franjevački habit obukao je u svojoj župi u Drijenči 17. srpnja 1999. godine nakon čega je proveo godinu novicijata u samostanu na Gorici kraj Livna. Svečane zavjete položio je 14. rujna 2004. u svetištu Gospe Olovske. Filozofsko teološki studij pohađao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu od 2000. do 2006. godine. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2006. u Sarajevu po rukama kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa vrhbosanskog.

Nakon svećeničkog ređenja obnašao je od 2006. do 2007. godine službu župnog vikara u župi Sv. Juraja u Vitezu. Uprava Provincije nakon toga šalje ga na postdiplomski studij iz dogmatsko – fundamentalne teologije na sveučilištu Comillas u Madridu kojeg je pohađao od 2008. do 2010. kad je magistrirao s temom "Hacerse hombre perfecto según san Ireneo de Lyon". Na istom sveučilištu od 2010. do 2011. pohađao je i završio doktorantski studij, a 2012. godine započeo pisati doktorsku disertaciju na temu "La cristología de Olegario Gonzá de Cardedal". Nakon završetka studija 2015. godine vratio se u Provinciju i započeo službu profesora dogmatike na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Ujedno je obavljao i službu samostanskog vikara i ekonoma u samostanu sv. Pavla na Nedžarićima.

U našim srcima ostaje neizmjerna žalost zbog preranog odlaska našeg subrata fra Leona, skromnog i poštenog fratra kojeg je Gospodin, po svojoj providnosti, odlučio pozvati k sebi. Iskrena zahvala svima onima koji su se usprkos teškoj operaciji srca do zadnjeg trenutka nadali i molili za njegovo zdravlje. Hvala i liječnicima i bolničkom osoblju koji su neprestano bdjeli nad našim bratom i učinili sve što je u njihovoj moći da spase njegov život, objavljeno je na stranici. 

Ispraćaj fra Leona zajedno sa svetom misom bit će u nedjelju 20. siječnja u 15 sati u oratoriju franjevačkog samostana Sv. Pavla – Nedžarići (Franjevačka teologija, Aleja Bosne Srebrene 111, 71000 Sarajevo).

Sveta misa zadušnica slavit će se u ponedjeljak 21. siječnja u 12 sati u samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Tuzli (Franjevačka 26, Tuzla 75000), a nakon sv. mise slijede sprovodni obredi na rimokatoličkom groblju Borić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?