Vlada HNŽ-a

U saniranje cesta ulaže se 6 milijuna KM

VLADA HNŽ-A
27.05.2017.
u 13:00

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na svojoj posljednjoj sjednici usvojila odluku o usvajanju plana i programa Uprave za ceste u sklopu kojeg je planirano izdvojiti 6 milijuna i 100 tisuća KM za održavanje i saniranje cesta u HNŽ-u. Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ-a, obrazlažući program, istaknuo je kako će se, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, krenuti u saniranje najkritičnijih dijelova prometnica Prozor - Varvara u općini Prozor-Rama, Jablanica - Sovićka vrata - Blidinje u općini Jablanica i Stolac - Berkovići u općini Stolac.      

Vlada je usvojila izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a i izvješće o izvršenju tehničke pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. te izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a i tekuće pričuve za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. Adnan Faladžić, ministar financija, izvijestio je Vladu kako se temeljem pokazatelja o prikupljanju javnih prihoda u prva tri mjeseca 2017. može zaključiti da je proračun HNŽ-a realno planiran i kako se iz njega redovito servisiraju sve planirane obveze. Vlada je utvrdila nacrt zakona o dopuni Zakona o sudskim pristojbama s tarifom. Tim zakonom će u HNŽ-u biti izvršeno usklađivanje Zakona o sudskim pristojbama s tarifom s odredbama Zakona o nasljeđivanju u FBiH radi ujednačavanja normativnih rješenja i njihove primjene u praksi. Usvojen je i zaključak kojim je Vlada prihvatila mišljenje Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi na nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnutku Instituta za medicinsko vještačenje i mišljenje na nacrt Zakona o sigurnosti zaštite na radu. Vlada je usvojila i odluku te dala suglasnost na izvješće o radu i na financijsko izvješće Ustanove “Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba” Stolac za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlada je usvojila odluku da se JU Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar za prijevoz djece s posebnim potrebama dodijeli jedno putničko vozilo. Vlada je usvojila odluku o zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika koji nisu osigurani po drugoj osnovi. Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja Vlada je usvojila više odluka koje se odnose na obilježavanje značajnih datuma, liječenja, nabave ortopedskih pomagala i topličko-klimatska liječenja braniteljske populacije. Donesena je i odluka o proglašenju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017. od značaja za HNŽ.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije