Alen Šeranić

U RS pooštrene mjere u idućih sedam dana

N1
04.03.2021.
u 17:52

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na današnjoj pres-konfereniji da su u tom entitetu na snagu stupile nove mjere koje će se odnositi na razdoblje za idućih sedam dana.

Kako je rekao, primijetan je porast broja zaraženih koronavirusom u odnosu na 22. veljače, kada je došlo do relaksacije mjera jer nije bilo mnogo zaraženih, za razliku od današnjeg dana kada je donesena odluka o pooštrenju mjera, javlja N1. 

Danas donesene mjere se odnose na idućih sedam dana kako bi se vidjelo hoće li doći do stabilizacije u broju zaraženih.

“Danas na Stožeru smo donijeli zaključak o zabrani održavanja glazbe u ugostiteljskim objektima i trajat će ta mjera sedam idućih dana. Bez obzira na kapacitet koji objekt ima mogućnost smještaja, maksimalan broj po etaži je 50 osoba, ali se moraju poštovati sve ranije donesene mjere. Ono o čemu se razgovaralo su i suspenzije u vidu sprotskih i rekreativnih natjecaja, ali se ovdje ne misli na profesionalni sport, već amaterski, kao i odluka je donesena i za fitnesse i teretane, te i da odluka važi idućih sedam dana“, istaknuo je Šeranić.

Kako je rekao, traži se od svih javnih ustanova da pređu na rad od kuće, a pozvao je i stanovništvo, kao i sve poduzetnike da se pridražavaju mjera koje su na snazi i uputekoje su na snazi, jer je, kako je naglasio, evidentno da je došlo do opuštanja.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?