117 rješenja o izolaciji

U RS kazne do 600 KM za nepridržavanje mjera kućne izolacije

novac
10.03.2020.
u 16:49

Na osnovu procjene epidemiologa, a s ciljem provođenja preventivnih mjera u vezi s koronavirusom, zdravstveni inspektori u Republici Srpskoj (RS) do sada su donijeli 117 rješenja o stavljanju osoba u kućnu izolaciju. Ukoliko se osobe ne pridržavaju mjera inspektora, koje se odnose na zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana, propisana je kazna za fizičku osobu od 200 KM do 600 KM.

Do sada su rješenja o stavljanju u kućnu izolaciju izdana osobama za koje je utvrđeno da su bili u bliskom kontaktu oboljelim od korona virusa, odnosno učenicima i nastavnicima koji su u školi bili u bliskom kontaktu s učenikom iz Banje Luke zaraženim koronavirusom.

Mjere inspektora osnose se na članove obitelji oboljelih, a rješenja se odnose i za učenike i nastavnike srednje škole iz Čelinca, koju pohađa djevojčica za koju je potvrđeno da je zaražena.

Nakon što epidemiolog prikupi sve potrebne podatke o kretanju i kontaktima osoba za koje postoji rizik ili je potvrđeno oboljenje, donosi preporuke za njegove bliske kontakte i za niskorizične kontakte.

Osobama, za koje je nadležni doktor procijenio da trebaju biti u kućnoj izolaciji, zdravstveni inspektor izdaje rješenje o stavljanju u kućnu izolaciju.

Riječ je o preventivnoj mjeri koja ima za cilj da rizik od širenja virusa svede na najmanju moguću mjeru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?