Banja Luka

U RS do 17. kolovoza produžene mjere za suzbijanje koronavirusa

03.08.2020.
u 15:15

Stožer za izvanredne situacije u Republici Srpskoj, nakon razmatranja epidemiološke situacije, produžio je ranije mjere do 17. kolovoza.

U tom bh. entitetu ostaje na snazi zabrana svih javnih okupljanja u skupinama većim od 50 osoba, a ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06 do 23 sata, a subjektima koji rade je obvezno poduzimanje propisanih mjera za sprječavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Do 17. kolovoza dozvoljavaju se natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša isključivo bez nazočnosti publike, uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS.

Organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti u tom bh. entitetu, koji vrše javne ovlasti, dužni su organizirati svoj rad tako što će ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu ući i boraviti u prostorijama, a potrebno je da onemoguće zadržavanje i pravljenja duljih redova u zatvorenom prostoru.

Neophodno je održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz poduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i omogućiti rad šalter sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga ovisno od prostora.

Na sjednici Stožera za izvanredne situacije u RS odobrena je donacija prehrambenih proizvoda i osobne zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju Humanitarnom društvu "Dobrotvor“ Mostar, saopćeno je iz Ureda Vlade RS za odnose s javnošću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije