Banja Luka

U Republici Srpskoj 270 testiranih, koronavirus potvrđen kod 45 osoba

21.07.2020.
u 12:22

Virus korona potvrđen je kod još 45 osoba u Republici Srpskoj nakon testiranih 270 uzoraka u protekla 24 sata, dok su prijavljena dva smrtna slučaja, izjavio je v.d. direktora entitetskog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

I dalje je, upozorava, prisutan trend pogoršanja epidemiološke situacije zbog čega je pozvao građane da se pridržavaju mjera, među kojima je i nošenje maski na otvorenom ukoliko se ne može osigurati fizička distanca od dva metra.

- Svjesni smo da građani imaju otpor prema nošenju maski, ali mnoge studije potvrđuju da one sprječavaju širenje zaraze uz pridržavanje ostalih mjera poput osobne higijene, pranja ruku i distance – naveo je Zeljković.

Potvrdio je da bolnice u RS-u raspolažu dovoljnim brojem respiratora te da nijedana od njih nije sve stavila u funkciju.

Epidemiologinja u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević rekla je da su od virusa korona preminule dvije starije osobe, iz Šekovića i Ljubinja.

Istaknula je da je od 45 potvrđenih slučajava zaraze najviše osoba iz Banje Luke, 12, zatim Zvornika sedam i Foče šest.

Od početka epidemije u RS je infekcija Covid-19 potvrđena kod 3.764 osobe, od kojih je oko 50 posto oporavljenih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?