počinje besplatno cijepljenje

U PŽ-u građanima na raspolaganju 265 doza cjepiva protiv gripe

storyeditor/2022-11-10/gripa.png
11.11.2022.
u 18:46

U Posavskoj županiji od danas je počelo besplatno cijepljenje rizičnih skupina protiv sezonske gripe, objavio je županijski Zavod za javno zdravstvo Orašje. Zavod je nabavio 265 doza cjepiva protiv sezonske gripe "Vaxigrip Tetra" proizvođača Sanofi Pasteur. Jučer je počela distribucija cjepiva domovima zdravlja u PŽ-u.

Količina cjepiva je ravnomjerno raspoređena na dvije općine Posavske županije (Odžak i Domaljevac-Šamac) i Grad Orašje, a cjepiva je prethodno kontrolirala Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH. Zbog količine cjepiva protiv sezonske gripe utvrđeni su kriteriji za besplatno cijepljenje rizičnih skupina prema prioritetima. Prethodno je Zavod za javno zdravstvo PŽ-a Orašje dobio od Zavoda za javno zdravstvo FBiH 100 doza cjepiva protiv sezonske gripe za cijepljenje zdravstvenih djelatnika i zdravstvenih suradnika u zdravstvenim ustanovama u PŽ-u.

Pravo na prioritetno cijepljenje protiv gripe imaju zdravstveni djelatnici i zdravstveni suradnici, bolesnici s bolestima kardiovaskularnog sustava - preboljeli infarkt miokarda, kardiomiopatija, bolesnici s bolestima respiratornog sustava - kronična opstruktivna plućna bolest, bronhijalna astma, bolesnici s bolestima urinarnog sustava - kronična renalna insuficijencija (dijaliza), bolesnici s malignim bolestima sukladno fazi bolesti i terapiji (individualno), bolesnici s bolestima endokrinog sustava - dijabetes ovisan o inzulinu, bolesnici s drugim teškim kroničnim bolestima te osobe starije od 65 godina, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo PŽ-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?