Milićević:

U prošloj godini u FBiH smanjen akumulirani proračunski deficit

Jelka
01.06.2016.
u 14:55

Ministarica financija FBiH Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da je u prošloj godini u proračunima Federacije, županija i općina, kao i u vanproračunskim fondovima smanjen akumulirani deficit.

U pauzi sjednice Fiskalnog koordinirajućeg tijela FBiH, Milićević je istaknula da je u 2014. taj deficit iznosio 435,1 milijuna KM, a u 2015. oko 378,8 milijuna KM, što je smanjenje za 56,3 milijuna KM.

Precizirala je da je na nivou Fedracije u 2014. akumulirani deficit iznosio 173,3 milijuna KM, dok u 2015. iznosi 83,1 milijuna KM, a kad su županije u pitanju, u deficitu su bili Unsko-sanska, Bosanskopodrinjska, Zapadnohercegovačka i Županija 10.

Milićević je navela da je na sjednici razgovarano i o poboljšanju informacijskih sistema u županijama, što bi im omogućilo da preuzmu na sebe tehnički dio planiranja proračuna, a u idućoj fazi bi to bilo urađeno i na nivou općina. 

Dodala je da će u nastavku sjednice predstavnici USAID-a predstaviti registre parafisklanih taksi i poreza po županijama i na nivou FBiH, koji bi određenim stimulativnim mjerama trebali biti harmonizirani.  

Milićević je rekla da se ministri financija na svim nivoima vlasti susreću s istim problemima i zahtjevima, zbog čega je nužna njihova koordinacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije