Filozofski fakultet

U prepunoj Kosači svečano promovirana 444 diplomanta

BiH; 11.12.15. Mostar;Kosaca, Diplome ,Filozofski, Snimio:Stole Lasic
12.12.2015.
u 07:00

Diplome su svečano dodijeljene za 288 prvostupnika, 129 magistara struke i 27 diplomanata po starom nastavnom programu

Jučer je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače upriličena dodjela diploma za ukupno 444 diplomanta Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Dodjeli diploma nazočio je veliki broj rodbine, prijatelja i poznanika diplomanata, a diplome su dodijeljene za 288 prvostupnika, 129 magistara struke i 27 diplomanata po starom nastavnom programu. Prije same dodjele, diplomantima su se obratili prof. dr. sc. Vlado Majstorović, prorektor Sveučilišta u Mostaru, i prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Bolja i sretnija budućnost

- Ne može se ostati miran s ove strane komunikacijske jednadžbe, a da vas ne impresionira u ove blagdanske dane prepuna dvorana HD "Herceg Stjepan Kosača" novom generacijom diplomanata našeg Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Uistinu, ova sinteza prekrasne ljepote, uma i duha otjera svaki strah u vremenu u kojem živimo i vraća novu nadu u budućnost kakvu svi želimo. Bolju i sretniju. S ovog fakulteta uvijek dolaze nove ideje, novi projekti i s njega su potekle brojne generacije profesora, novinara, filozofa, politologa, arheologa, povjesničara... Današnji čin promocije svakako je uzdignuti akademski cilj koji na određen način svima ostaje dugo u pamćenju, a vama, diplomanti, na poseban način. Stoga s jednakim poštovanjem, iz dubine duše, želim vam čestitati i zahvaliti na svemu što ste učinili zajedno sa svojim fakultetom i svojim Sveučilištem, da ste danas uzdignute glave ustrajnim i ponosnim hodom ušli u ovu dvoranu primiti svoje zaslužene diplome, kazao je, između ostaloga, prorektor Majstorović.

Mladost ne priznaje granice

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić, uputivši čestitke diplomantima, između ostalog, je kazao: - Sve što ste uspjeli postići i što namjeravate u budućnosti zahtijeva napor, strpljenje i ustrajnost. Baš onako kako mravi prave mravinjak, česticu po česticu ili ispit po ispit, misao po misao, korak po korak. Vi ste svjedoci da mladost ne priznaje pesimizam, granice i nikakvu zamku iz koje se ne bi dalo izvući. Vi ste svjedoci da se radom i upornošću mogu svladati sve poteškoće, istaknuo je Tomić, te dodao: - Jedan naš kolega profesor je kazao. Ono što vodi prema uspjehu je kombinacija nadarenosti i sposobnosti da se put nastavi unatoč padovima. Stoga želim da nastavite svoj put, put obrazovanja i sazrijevanja. Put na kojem će, dakako, biti i padova, ali još više radosti i uspjeha. 
U tome duhu čestitam vam na današnjem danu i postignuću, kazao je u svom obraćanju 
Tomić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije