Vlada rs

U ponedjeljak odluka o povećanju mirovina za 2,5 posto

24.06.2018.
u 14:17

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović potvrdila je da će u ponedjeljak biti održana sjednica Vlade na kojoj će biti donesena konačna odluka o povećanju mirovina u RS-u za dodatnih 2,5%. Naglasila je da se uvećanje odnosi na mirovinu za lipanj, koja će biti isplaćena u srpnju. - Osim povećanja mirovina, imat ćemo još jednu vrlo važnu točku koja će biti usmjerena na jednu posebno značajnu populaciju, odnosno dio stanovništva, o čemu ćemo više govoriti nakon sjednice - kazala je. Govoreći o najavljivanom povećanju plaća u RS-u, kazala je da Vlada o tome već neko vrijeme razgovora s poslodavcima i sindikatom te da se o ovom pitanju u javnosti počelo govoriti onda kada se znalo kako će izgledati koncept povećanja plaća svim radnicima, kako u javnom tako i u realnom sektoru. - Smatramo da će to biti vrlo izbalansirano i pravedno rješenje te da ćemo tako stvoriti dobru i solidnu osnovu za ono što ćemo raditi u predstojećem razdoblju - istaknula je Cvijanović. Prema njezinim riječima, važan trenutak je opredijeljenost Vlade da se, uz suglasnost svih socijalnih partnera, osim spomenutih povećanja, dodatno tretiraju radnici s najnižim plaćama. - To će biti niz od osam ili devet zakona s kojima ćemo ići u NS i pretpostavljam da će to prihvatiti svi - naglasila je i dodala kako Vlada nije željela u javnost izlaziti s konceptom povećanja plaća dok ne vidi kakve su analize stanja, dodavši da su one za prvih 6 mjeseci očekivane.

- Analize se uklapaju u projekcije da imamo više novca nego što smo i planirali, prema tome nećemo imati nikakav problem to provesti - istaknula je.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije