sjednica

U ovom mjesecu zasjedaju oba doma Parlamenta FBiH

dasf
10.01.2017.
u 14:36

 Oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedat će u ovom mjesecu. Prema dosadašnjim najavama, Dom naroda sastat će se 12., a Zastupnički dom 25. siječnja, ali to ne znači da neće biti još siječanskih sjednica.

Rukovoditelji su uoči Nove godine konstatirali postignutu stabilnost u radu Parlamenta nakon višemjesečnog turbulentnog razdoblja. Prioritete za 2017. godinu najavili su shodno obavezama iz Reformske agende.

Predsjedateljica Doma naroda Lidija Bradara u tom je kontekstu navela nastavak donošenja reformskih zakona koji će Bosnu i Hercegovinu približiti Europskoj uniji, zakona i odluka čiji je cilj kreirati što povoljnije okruženje za nove investicije i otvaranje radnih mjesta te osigurati ravnomjeran razvoj Federacije BiH. 

- Pred nama je još jedna godina puna izazova, ali i mogućnosti koje moramo iskoristiti kako bismo donošenjem dobrih i provodivih zakonskih rješenja stvorili povoljnije okruženje za život i rad svih naroda i građana u Federaciji BiH - kazala je Bradara koncem 2016. godine.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Edin Mušić tada je rekao da su, gledano iz ugla Parlamenta, stvorene pretpostavke za stabilnost Federacije u 2017. 

Od prioriteta za ovu godinu, izdvojio je osjetljivo pitanje zakona o uvezivanju staža te nekih segmenata vezanih za braniteljsku problematiku. Mušić je podsjetio da su zadnjih dana 2016. u Zastupničkom domu odobreni Prijedlog proračuna FBiH za 2017., kao i zakona o njegovom izvršenju te planovi izvanproračunskih fondova. Također je prihvaćen  prijedlog za dopunu Zakona o proračunima, kojim se gradu Mostaru omogućava operativnost proračunskog novca iako tamo već godinama nisu održani izbori i nije formirana nova vlast.

Stvaranje pretpostavki za stabilnost Federacije u 2017. godini, iz ugla Parlamenta, Mušić je vidio na osnovu toga što su svi navedeni, kao i drugi važni akti, razmotreni i prihvaćeni na vrijeme (kao i u Domu naroda) iako je nekoliko prethodnih mjeseci rad Parlamenta bio praktično blokiran usljed političkih nesuglasica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije