Mušić:

U listopadu dvije dvodnevne sjednice Zastupničkog doma FBiH

Edin Mušić
06.09.2016.
u 15:12

 Na današnjem zasjedanju Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine doneseno je nekoliko zaključaka među kojima je definiranje nastavaka rada Doma, ali i onaj koji najavljuje pažljivo praćenje situacije kada je u pitanju održavanje referenduma u Republici Srpskoj.

Kako je za Fenu kazao predsjedatelj Doma Edin Mušić, jedan od zaključaka definirao je da bi radna tijela ovog zakonodavnog organa trebala održati sjednice kako bi razmotrili sve pristigle materijale u parlamentarnoj proceduri, a rok za dostavljanje mišljenja je 20. rujna.

Također, Kolegij Zastupničkog doma trebao bi razmotriti termin idućeg zasjedanja nakon sjednice Doma naroda koja je zakazana u četvrtak, 15. rujna.

Mušić dodaje da je Kolegij, međutim, definirao okvirne datume zasjedanja Zastupničkog doma u dvije dvodnevne sjednice od kojih bi prva trebala biti održana 11. i 12. listopada, a druga 25. i 26. listopada.

- Nakon što su članovi Zastupničkog i Doma naroda uložili zahtjev Ustavnom sudu BiH vezan za rješenje spora s RS-om, Kolegij Doma će vrlo pažljivo pratiti stanje kada je u pitanju održavanje referenduma u RS-u zakazan za 25. rujna, ali i eventualno odlučiti o sazivanju izvanredne sjednice o tom pitanju - istaknuo je Mušić.

Na sjednici Kolegija bilo je riječi o sastanku rukovodstva Zastupničkog doma i Vijeća demobiliziranih boraca Federacije BiH koji je održan 1. kolovoza kada nisu usvojeni formulirani zaključci.

Članovi Kolegija iskazali su danas potrebu da Zastupnički dom nastavi s radom, budući da je pred zastupnicima da donesu nekoliko odluka koje se tiču razvojnog karaktera Federacije, poput izgradnje putne infrastrukture od autoputa na koridoru 5-C, revitalizacije i gradnje magistralnih cesta do projekata u lokalnim zajednicama.

- Gotovo da nema nijedan zakon koji je predložen po hitnoj proceduri tako da je sve u redovnoj proceduri donošenja zakona i odluka. Najveći broj materijala tiče se informacija i izvještaja, ali istakao bih informaciju o stanju sigurnosti - istakao je Mušić.

Zaključio je da je za cjelokupne odnose vrlo važno razmatranje najavljenih točaka na sjednici Doma naroda zakazane za 15. rujna, a između ostalih to je zakon o igrama na sreću te Mušić smatra da će tada mnoge dileme biti otklonjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije