zenica

U novoj prometnoj akciji policija ZDŽ uručila 2.998 prekršajnih naloga

polciija
08.11.2016.
u 18:24

 Tijekom proteklih sedam dana policija MUP-a ZDŽ je, u okviru pojačanih aktivnosti na kontroli vozača i vozila, izvršila kontrolu 3.543 vozila u prometu, a prilikom naznačenih kontrola vozačima je izdato 2.998 prekršajnih naloga.

"Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila sankcionirano je 2.730 vozača, za 114 vozača je utvrđeno da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, 41 vozač je sankcioniran zbog nepropisnog preticanja, 34 vozača zbog upravljanja neregistriranih vozilima, 25 vozača zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 23 vozača zbog upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita, te 20 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, dok je 11 vozača zatečeno da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima", ističu u policiji MUP-a ZDŽ.

Uprava policije ovog ministarstva još jednom upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije