Medicinski fakultet SUM-a

FOTO U Mostaru promovirana prva generacija stomatologa i 20. doktora medicine

Foto: Stojan Lasić
1/9
11.11.2022.
u 15:45

- Da biste bili dobri liječnici i stomatolozi, morate prije svega biti dobri i čestiti ljudi. Izgrađujte se kao osobe i uvijek budite spremni pomoći. Vodite se pravilima vaše struke, humanošću i budite ponizni - kazao je Ćavar

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru pred velikim brojem uzvanika promovirana je prva generacija doktora dentalne medicine. Diplomu su dobila 24 diplomanta, dok su diplomu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru stekla 64 diplomirana liječnika. Bila je to 20. generacija doktora medicine. Diplome, za njih ukupno 88, uručio je dekan Medicinskog fakulteta dr. sc. Ivan Ćavar.

- Da biste bili dobri liječnici i stomatolozi, morate prije svega biti dobri i čestiti ljudi. Izgrađujte se kao osobe i uvijek budite spremni pomoći. Vodite se pravilima vaše struke, humanošću i budite ponizni - kazao je Ćavar okupljenim studentima.

Okupljenim studentima, roditeljima i kolegama obratio se i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić koji je kazao kako su ovi studenti "nova snaga, snaga kroz znanje".

- Svjedočimo uspjehu, pobjedi i novoj nadi - kazao je rektor Tomić. Postavlja se pitanje hoće li ta nada ostati u BiH ili postati nada drugih država Europe kako je slučaj s njihovim brojnim kolegama koji su u potragu za boljim uvjetima svoj rad i život nastavili u inozemstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?