Počeli radovi

U Mostaru počela izgradnja 24 stana za korisnike kolektivnih centara

08.04.2021.
u 15:34

Projektom "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja - CEB II" planirano je stambeno zbrinjavanje oko 7200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.

U Gradu Mostaru, naselje Sutina, danas je svečano obilježen početak izvođenja radova stambenog objekta sa 24 stambene jedinice.

Objekat u naselju Sutina je jedan od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

Početak radova su otvorili Jelka Milićević, dopremijerka u Vladi FBiH i ministrica financija, Edin Ramić, federalni ministar rasljenih osoba i izbjeglica i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Na području Hercegovačko-neretvanske županijie, planirana je realizacija ukupno šest (6) potprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti preko 9 milijuna KM.

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradu Gradačcu, priopćilo je Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije