Svečanost

U Mostaru održani Božićni koncert, prijem i izložba

bozicni koncert
09.01.2016.
u 09:59

Na koncertu su brojni građani, kao i ugledni dužnosnici uživali u bogatom programu

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničko društvo "Gusle'' u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru je u petak održan tradicionalni Božićni koncert. 

Na koncertu su brojni građani, kao i ugledni dužnosnici uživali u bogatom programu. 

Također je u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar u Ćorovića kući održan tradicionalni Božićni prijem.

U okviru Božićnog prijema otvorena je i izložba likovnih radova akademskih umjetnica Tanje Pikula i Snježane Domazet, dok je atmosferu blagdanske večeri svojom pjesmom uljepšala članica Prosvjete Tanja Kijac.

- Velika nam je radost što našu sreću možemo podijeliti s ovim dobrim ljudima. Drago nam je što su svi oni dio ove Prosvjete, a Prosvjeta mora i može opstati zahvaljujući građanima našega lijepog Mostara, kazao je u izjavi za novinare glavni tajnik SPKD Prosvjeta Mostar Goran Kosanić, javlja Fena.

Dodao je kako mu je iznimno drago što su se pozivu Prosvjete odazvali i predstavnici Pravoslavne crkve te drugih srpskih kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Mostaru, što prijašnjih godina nije bio slučaj.

Đakon Pravoslavne crkve u Mostaru Branislav Rajković istaknuo je kako je jako sretan što su se predstavnici srpskog naroda u Mostaru okupili na jednom mjestu.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, koji je također nazočio Božićnom prijamu, kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo doći u Mostar, a osobito u ovakvim svečanim prilikama.

- Drago mi je što su večeras ovdje predstavnici svih naroda koji žive u BiH. U kulturi svih građana BiH je da obilježavaju ne samo svoje, već i tuđe praznike, i to je nešto što smo njegovali i prije rata, rekao je Dunović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije