u ponedjeljak, 23. svibnja u 11 sati

U Mostaru 'Dani prava 2016.' - otvara se nova sudnica

sudnica
21.05.2016.
u 12:45

 Otvaranje svečanosti ''Dani prava 2016.'', koju organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, bit će upriličeno u ponedjeljak, 23. svibnja u 11 sati, u dvorani II. godine na tom fakultetu. 

 Nakon uvodne svečanosti i predavanja ministra pravde BiH doc. dr. Josipa Grubeše, bit će upriličeno otvaranje sudnice na Pravnom fakultetu te potpisivanje Sporazuma o dugoročnoj suradnji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Općinskog suda u Mostaru. Program će biti okončan simulacijom suđenja koje će izvesti studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.     

U sklopu Dana prava, bit će otvorena nova, suvremeno opremljena sudnica u kojoj će studenti stjecati praktične vještine potrebne za djelovanje, kako u Bosni i Hercegovini tako i europskom pravnom sustavu.   

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru i Općinski sud u Mostaru potpisat će sporazum o dugoročnoj suradnji u oblasti stručnog i praktičnog usavršavanja studenata. Cilj je sporazuma da suci i stručni suradnici suda omoguće studentima bolje upoznavanje sa sudskom praksom, vođenjem sudskog postupka te analizom slučajeva, ali i simulacijom suđenja. 

Pravničko obrazovanje studenata relevantno je ne samo za tradicionalnu pravničku profesiju, buduće suce, tužitelje, odvjetnike i javne bilježnike, nego i za mnoge aktivnosti u poslovnom svijetu, političkom životu, javnoj upravi i svim vrstama društvenih organizacija. 'To poslanje Pravni fakultet stavlja u ulogu aktivnog sudionika preustroja obrazovanja s ciljem stjecanja praktičnih znanja i vještina kao nužnog uvjeta za uspješan odgovor na izazove suvremene pravničke struke'', poručila je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Vesna Kazazić.           

Studenti će se moći upoznati s organizacijom suda, tehnikama i vještinama vođenja pravnog postupka, pisarnom i arhivom Općinskog suda u Mostaru te postupkom vođenja zemljišnoknjižnog odjela. Sve u cilju osposobljavanja studenata za uspješnu primjenu stečenog teorijskog znanja u praksi.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije