Moderno opremljen kabinet

U Mješovitoj srednjoj školi otvoren kabinet “CNC praktikum”

16.04.2018.
u 08:30

Mješovita srednja škola Safeta Krupića u Bosanskoj Krupi, zahvaljujući rukovodstvu i profesorima te potpori vlasti i gospodarstvenika, sad ima moderno opremljen kabinet “CNC praktikum” u kojem će učenici pohađati praktičnu nastavu, stjecati znanja i vještine za kojima gospodarstvenici u Bosanskoj Krupi već dulje vrijeme imaju izraženu potrebu.

Kabinet su presijecanjem vrpce svečano otvorili načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović, ministar gospodarstva u Vladi Unsko-sanske županije Samir Sedić i profesor Hikmet Todorovac.

Didaktička CNC glodalica

- “CNC praktikum” opremljen je kroz dva projekta. Jedan je realiziran u okviru programa “Prilika plus”, koji financira vlada Švicarske, a provodi Gospodarska komora USŽ-a u partnerstvu s Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća iz Banje Luke, dok je drugi financirala tvrtka Semet Automotive iz Bihaća.

Kabinet sada posjeduje didaktičku CNC glodalicu i računalnu opremu u vrijednosti od 110.000 KM. Osim nabave opreme za školske radionice, projektom je predviđeno i prilagođavanje programa predmeta praktične nastave potrebama lokalnih poduzeća poput ZAH-a, Krupa-kabine, Smrče, u kojima će učenici također pohađati praktičnu nastavu i stjecati radna iskustva. Na projektima su radili profesori Hikmet Todorovac i Dedo Merdović, ali su imali, kako kažu, potrebnu potporu uprave škole i svojih radnih kolega. - Ovdje će se obavljati praktična nastava s elementima

konstrukcije, što smo primijenili kroz različite faze. Učenici će sad imati mogućnost u svojoj školi steći znanja i vještine koje su potrebne za gospodarstvenike. Želim zahvaliti svima onima koji su pružili potporu ovome projektu, na prvome mjestu tu je “Prilika plus” preko švicarskoga Veleposlanstva, zatim Gospodarskoj komori USŽ-a, Vladi USŽ-a i Ministarstvu obrazovanja, Općini Bosanska Krupa, a posebno bih istaknuo podršku Irnada Prošića iz tvrtke Semet Automotive u drugoj fazi u kojoj smo opremali kabinet. Zahvaljujući njima ovaj kabinet izgleda moderno, kao u razvijenim europskim zemljama - kaže profesor Todorovac.

Pridonijeti kvaliteti

Svima onima koji su projektima odnosno opremanju kabineta dali doprinos, ravnatelj škole Elvir Kulenović uručio je zahvalnice. Tom je prigodom naglasio kako je to velik dan za školu, učenike i gospodarstvenike te da će kabinet u značajnoj mjeri pridonijeti kvaliteti stečenog znanja koje će se odraziti kroz budući rad i proizvodnju u lokalnoj zajednici.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?