Obitelji u domove smještaju starije netom prije smrti

U mjesec dana umrlo čak 13 štićenika Centra za stare i iznemogle osobe Mostar

umirovljenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.02.2015.
u 08:56

U Centru za stare i iznemogle osobe Mostar tijekom siječnja umrlo je čak 13 štićenika. Radi se o osobama koje su bile starije od 80 godina, a s obzirom da je broj osoba koje su smještene u ovoj instituciji oko 120, radi se o izuzetno visokom postotku smrtnosti za jedan mjesec.

Osobe starije od 90 godina

Kako nam je rekla v. d. ravnateljica Centra za stare i iznemogle osobe Mostar Jadranka Markotić, nema nikakvog posebnog, odnosno, jedinstvenog uzroka ovolike smrtnosti u ovoj instituciji tijekom siječnja. - Radi se o starim ljudima koji su bili stariji i od 90 godina i imali su kronične bolesti. Često imamo situaciju u kojoj obitelj dovodi starije osobe kako bi umrle ovdje jer za njih nema mjesta u bolnici. S druge strane, dovode ih netom prije smrti jer obitelj nema novca za plaćanje višemjesečnog boravka u našoj instituciji - rekla nam je ravnateljica Markotić. Inače, prema informacijama koje nam je dala naša sugovornica, smještaj u Centru za stare i iznemogle osobe Mostar plaća se 630 maraka za pokretne štićenike, odnosno, 770 maraka za nepokretne osobe.

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije