Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Ministarstvu komunikacija i prometa BiH u pripremi nacrti odgovora na Upitnik

10. siječnja 2017. u 10:08 0 komentara 62 prikaza
sa

 Ministarstvo komunikacija i prometa BiH iz svoje nadležnosti trebalo bi odgovoriti na oko 230 pitanja Upitnika Europske komisije – rečeno je Feni u tom ministarstvu.

Ističu da ovdje nisu planirana dodatna potpitanja, kao i mogućnost naknadne identifikacije za pojedina pitanja.

Za sada je ovo Ministarstvo uključeno u 12 poglavlja: Poglavlje 1 - Sloboda kretanja roba, Poglavlje 3 - Pravo poslovnog nastanjivanja i sloboda pružanja usluga, Poglavlje 10 - Informacijsko društvo i mediji, Poglavlje 14 - Transportna politika, Poglavlje 19 - Socijalna politika i zapošljavanje, Poglavlje 20 - Poduzetništvo i industrijska politika, Poglavlje 21 - Transevropske mreže, Poglavlje 22 - Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata, Poglavlje 27 - Okoliš i klimatske promjene, Poglavlje 28 - Zaštita zdravlja i potrošača, te Politički kriterij/Osnovna prava i Reforme javne uprave i Ekonomski kriterij.

Iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH podsjećaju da je Direkcija za europske integracije u prosincu održala niz radnih sastanaka po poglavljima na kojima se definiralo pitanje uključenosti institucija u pružanju odgovora na pitanja, izdvojena su nejasna pitanja, te u suradnji s prevoditeljima završena je stručna redaktura prijevoda za Poglavlja u kojima su uključeni. Nakon toga su unutar Ministarstva napravljena zaduženja po pitanjima.

- Trenutno su u pripremi nacrti odgovora, nakon čega je potrebno da budu verificirani unutar Ministarstva. Također, potrebno je naglasiti značaj cijelog procesa i istaknuti da je ovo aktivnost koja će zahtijevati međusobnu suradnju, timski rad i poštivanje rokova, na čemu ćemo mi kao Ministarstvo i inzistirati – navode iz državnog Ministarstva komunikacija i prometa.

Dodaju da su za svako pojedinačno pitanje identificirani nivoi vlasti koji su, sukladno nadležnostima, zaduženi za  davanje odgovora, što znači da će svaki nivo vlasti dati svoj doprinos u pripremi odgovora iz svoje nadležnosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.