veća skupina hodočasnika

U Međugorju molitva za mir u Ukrajini i svijetu

Radio Mir Međugorje
24.02.2022.
u 19:36

Vidno potreseni svećenici i hododočasnici koji ove dane provedene u Međugorju kazali su kako će snažnije upraviti Gospodinu svoje molitve po zagovoru Kraljice Mira kako bi se mir vratio u njihovu domovinu i cijeli svijet.

U Međugorju ovih dana boravi veća skupina hodočasnika iz Ukrajine među kojima je 50 ukrajinskih svećenika. Došli su duhovno se osnažiti u ovome mjestu mira, milosti i molitve za cijeli svijet. I njih su kako i sve župljane Međugorje snažno potresle i iznenadile vijesti koje pristižu iz Ukrajine sa slikama stradanja, patnje i rata.

Okupili su se ovoga popodneva u dvorani pape Ivana Pavla II. i slušali su duhovni nagovor međugorskog župnika fra Marinka Šakota koji je okupljenim ukrajinskim svećenicima govorio o Međugorju, poruci mira za cijeli svijet po pozivu Kraljice Mira, piše Radiopostaja Mir Međugorje

Vidno potreseni svećenici i hododočasnici koji ove dane provedene u Međugorju kazali su kako će snažnije upraviti Gospodinu svoje molitve po zagovoru Kraljice Mira kako bi se mir vratio u njihovu domovinu i cijeli svijet.

Vedran Vidović, ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje kazao je kako je bio dojmljiv današnji susret s hodočasnicima i svećenicima iz Ukrajine.

”Osjetili smo tugu zbog svih događanja koje čujemo i pratimo iz minute u minutu, zbog naroda koji u ovim trenucima pati. Ali ovo je način da se duhovno ujedinimo s tim narodom u molitvi za mir”, kazao je Vidović.

A večeras nakon večernjeg molitvenog programa od 20 sati ukrajinski svećenici s okupljenim župljanima i vjernicima u molitvi krunice će poći na Brdo ukazanja do Gospinog kipa koji je mjesto usrdnih molitava brojnih hodočasnika. Pozvani su svi da se pridruže hodočasnicima i svećenicima na Brdu ukazanja od 20 sati ili u svojim domovima diljem svijeta u navedeno vrijeme u molitvi krunice za mir u Ukrajini i cijelome svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?