Adventskoj akciji framaša odazvao se velik broj župljana i hodočasnika

U Međugorju izradili više od 400 humanitarnih vjenčića

01.12.2022.
u 21:17

Članovi Frame Međugorje na samom su početku adventa organizirali humanitarnu akciju u kojoj su prodavali adventske vijence koje su sami izrađivali u protekla tri tjedna. Humanitarna prodaja održana je pokraj župne crkve sv. Jakova nakon svetih misa. Odziv župljana i hodočasnika bio je jako velik, piše Radio Mir Međugorje.

U svakoj obitelji

- I ove su godine naši framaši vrijedno radili oko priprave adventskih vijenaca. Dosadašnjih godina su, isto tako, pripremali adventske vijence kako bi skupili prihode za humanitarnu akciju. I ove ćemo godine odabrati kako ćemo humanitarno pomoći preko prikupljenih priloga koje naši župljani radosno daruju.

Ove smo godine napravili oko 420 adventskih vijenaca. Župljani se uvijek rado odazovu, a adventski će se vijenci nalaziti u svakoj obitelji u župi Međugorje. Jako smo zadovoljni zbog toga, zbog velikog odziva vjernika. Na ovaj način potpomoći ćemo određenu akciju, nekada to bude siromašnim obiteljima u našem kraju, nekada pomažemo Marijinim rukama ili Majčinu selu, a uvijek ima neka obitelj ili pojedinac u potrebi.

Prikupljeni prihod rasporedit ćemo na više mjesta i za više osoba - kazao je fra Ivan Hrkać, duhovni asistent Frame Međugorje, dodavši da je vrijeme adventa u kojem se nalazimo vrijeme budnosti.

- Nalazimo se na početku adventa, a to je uvijek vrijeme budnosti, vrijeme da posvijestimo sebi sve blagodati koje nam je Bog dao, ali tako da uvidimo kome mi možemo pomoći, primjerice, u svom susjedstvu, široj obitelji, svome gradu, da se odazovemo, otvorimo oči za bližnjega u potrebi i tako im pomognemo - kazao je fra Ivan Hrkać.

- Drago nam je da smo i ove godine imali mogućnost na početku vremena došašća pružiti pomoć najpotrebitijima. U protekla tri tjedna imali smo prigodu pripremati adventske vijence pa smo, zahvaljujući trudu i angažmanu naših framaša koji su provodili vrijeme u prostorijama Frame, uspjeli napraviti više od 400 adventskih vijenaca.

Sve veći odziv

U pripremi je sudjelovalo oko 50 članova naše Frame Međugorje. Odzivom župljana jako smo zadovoljni, a on je svake godine sve veći. Drago nam je što ćemo prikupljenim prihodom moći pomoći onima kojima je pomoć uistinu potrebna - kazala je za Radio Mir Međugorje Matea Ostojić, članica Frame Međugorje i područna tajnica Frame Hercegovina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?