Ispovijest svećenika Davidea Costalunge, nekad razuzdanog mladića s porocima

U Međugorju bio bez cilja. Sve promijenila slučajna ispovijed

storyeditor/2022-11-07/otac.png
08.11.2022.
u 18:50

- Čini se nemogućim da me je Gospodin pogledao, pomislio na mene - rekao je novinarki talijanskog dnevnika Marielli Gugole nekad razuzdani mladić s porocima, danas svećenik, otac Davide Costalunga, prenosi vjera.hr.

Iskušenja duga 10 godina

Ovaj je 44-godišnjak, zaređen 8. listopada lani u pasionističkoj obitelji Caravate (Varese, sjeverna Italija), imao iskušenja duga deset godina. Mladost mu je bila raskalašna i posvećena porocima: alkoholizmu, čestoj nezaposlenosti, noćnim tulumima i burnim vezama. Proživio je mnogo samoće i patnje, godine praznine i besmisla, osjećajući se iznutra mrtvim. Kao i mnogi mladi, bio je izgubljen i pivo mu je postalo najbolji prijatelj. - Počeo sam raditi s 14 godina i nakon što sam bio bačen u svijet odraslih, krenuo sam jedinim putem koji sam znao: pivo, diskoteke, noćni klubovi… i sve ostalo zbog čega sam umro iznutra. Nisam shvaćao da sam izgubio smisao svog života, cijelo svoje postojanje bacio u vjetar - rekao je za talijanski tjednik Verona Fedele.

No Davideova majka i datum 7. veljače 2012. označili su početak njegova ponovnog rođenja. - Prošlo je 20 godina otkako nisam išao u crkvu, a mama mi je bila jako bolesna. Nisam je mogao ni smio izgubiti. Bila je jedina koja me je voljela. Samo je ona za mnom lila suze - rekao je novinarki. Dotaknuo je dno, a sestra Barbara nagovorila ga je da ode na hodočašće u Međugorje. Isprva je mislio samo na zabavu. - Bio sam skeptičan, neodlučan. Nisam čak ni razumio razlog ovog putovanja - rekao je. Ali onda se nešto dogodilo. Isprva je hodao okolo i pio jeftino pivo, ali onda je osjetio neku čudnu želju da ode na ispovijed. - U toj sam se ispovijedi prvi put osjetio voljenim, a ne osuđivanim. Suze su tekle iz mojih očiju kao rijeke, taj dan je počeo novi život, rođen je novi Davide - kazao je. Ta ispovijed u Međugorju označila je početak njegova novog života. Njegov novi zadatak je misionarski u Pasionističkoj kući u Tanzaniji. - Moja me prošlost tjera da toliko cijenim život. Prije bih se, kad bih se probudio, pitao: "Zašto živjeti još jedan dan? Želim nestati, nestati" - priznao je. Osjeća da ga Gospodin poziva da pomogne mladima koji su robovali ovisnostima.

Moja mama bila je stijena

Zahvalan je svima koji su ga podržavali i formirali. Prije svega, to je njegova obitelj, a posebno majka koja je napustila ovaj svijet iste godine kada je on počeo životni preokret. - Moja mama bila je stijena. Nikada nije odustala. Ne mogu zaboraviti njezine suze. Majka koja ode u sobu svog sina, poljubi ga, pokaže mu svoju naklonost, svoju ljubav…, koja ne odustaje: evo, ona može učiniti čudo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije